Mogyorókrémes nanaimo szelet recept
A Mogyorókrémes nanaimo szelet hozzávalói:Az alsó réteghez:
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg kekszmorzsa
5 dkg dió
15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
1 tasak pudingpor (mogyorós, főzés nélküli)
0.5 dl tejszín
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
A csokimázhoz:
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
A Mogyorókrémes nanaimo szelet elkészítési módja:
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött összefőzzük. Levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy tepsi aljába tesszük, és jól belenyomkodjuk. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes, sima krémmé dolgozzuk össze. Rákenjük a kekszes rétegre. A tejszínben a csokit felolvasztjuk, majd kihűtjük, és a mogyorókrémre kenjük. Hűtőben, lehetőleg egy éjszakán át hűtjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2014. aug. 5. 14:34
A mogyorókrémes nanaimo szelet elkészítési módja és hozzávalói.