Kenyérlángos sajttal-sonkával recept
A Kenyérlángos sajttal-sonkával hozzávalói:5 dkg élesztő
2.5 dl tej
3-4 db főtt krumpli
pici cukor
1 teáskanál só
50 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
1 db 315 g-os tejföl
30 dkg sonka (vagy párizsi)
trappista sajt ízlés szerint
2 db lila hagyma
A Kenyérlángos sajttal-sonkával elkészítési módja:
A krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük, megkenjük fokhagymás tejföllel. 5 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon. Kivesszük, és megszórjuk kockára vágott sonkával, lila hagymával, reszelt sajttal, és végül szép pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2014. júl. 8. 14:46
A kenyérlángos sajttal-sonkával elkészítési módja és hozzávalói.