Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kenyérlángos sajttal-sonkával recept

Kenyérlángos sajttal-sonkával recept

A Kenyérlángos sajttal-sonkával hozzávalói:
5 dkg élesztő
2.5 dl tej
3-4 db főtt krumpli
pici cukor
1 teáskanál só
50 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
1 db 315 g-os tejföl
30 dkg sonka (vagy párizsi)
trappista sajt ízlés szerint
2 db lila hagyma


Kenyérlángos sajttal-sonkával

A Kenyérlángos sajttal-sonkával elkészítési módja:
A krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük, megkenjük fokhagymás tejföllel. 5 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon. Kivesszük, és megszórjuk kockára vágott sonkával, lila hagymával, reszelt sajttal, és végül szép pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kenyérlángos sajttal-sonkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook