Juhtúrós-köménymagos tócsni majonézes hagymasalátával recept
A Juhtúrós-köménymagos tócsni majonézes hagymasalátával hozzávalói:50 dkg krumpli
1 egész tojás
15 dkg juhtúró
evőkanál liszt
1 evőkanál köménymag
ízlés szerint só
olaj a sütéshez
a hagymasalátához:
1 kis póréhagyma
1 fej lilahagyma
1 tojás sárgája
1, 5 dl olaj
só
1 evőkanál mustár
A Juhtúrós-köménymagos tócsni majonézes hagymasalátával elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és belemorzsoljuk a túrót, ízesítjük a fűszerekkel és jól összedolgozzuk. A krumplis masszát hamburger méretűre és formájúra lapítjuk, mindkét oldalukat bő forró olajban aranybarnára sütjük. A hagymasalátához a hagymákat megpucoljuk, felszeleteljük és összekeverjük. A tojásból, a mustárból és az olajból majonézt készítünk, majd beletesszük a hagymát és ízlés szerint sózzuk
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 30. 16:28
A juhtúrós-köménymagos tócsni majonézes hagymasalátával elkészítési módja és hozzávalói.