Hamis mézes recept
A Hamis mézes hozzávalói:25 dkg+ 4 evőkanál cukor
5 tojás
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
meggybefőtt
A Hamis mézes elkészítési módja:
A 4 evőkanál cukrot megpirítjuk és felengedjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezidő alatt a tojássárgákat krémesre keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kihűlt szirupot, aztán a lisztet, végül pedig a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverve sütőpapirral ellátott tepsibe öntjük a masszát, megszórjuk kimagvalt meggyel és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 28. 16:27
A hamis mézes elkészítési módja és hozzávalói.