Zöldpaprika juhtúróval töltve recept
A Zöldpaprika juhtúróval töltve hozzávalói:4 db húsos zöldpaprika
20 dkg juhtúró
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, őrölt köménymag
1 gerezd fokhagyma
2-3-evőkanál sör
néhány salátalevél a tálaláshoz
A Zöldpaprika juhtúróval töltve elkészítési módja:
A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és köménymaggal fűszerezzük. Néhány evőkanálnyi sörrel jól kikeverjük. A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A körözöttet jó szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra behűtjük. Tálaláskor a töltött paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és salátalevelekkel bélelt tálra tesszük.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. júl. 12. 18:02
A zöldpaprika juhtúróval töltve elkészítési módja és hozzávalói.