Töltött szendvics recept
A Töltött szendvics hozzávalói:1 hosszúkás kenyér (francia vagy zsúrkenyér)
5 dkg juhtúró
5 dkg vaj vagy margarin
1 kis fej lilahagyma
2 kisebb ecetes uborka
5 dkg füstölt sajt
2 evőkanál sör
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál piros fűszerpaprika
1 teáskanál mustár
késhegynyi törött fekete bors
csipetnyi porcukor
késhegynyi őrölt köménymag
ízlés szerint só.
A Töltött szendvics elkészítési módja:
A juhtúrót keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a sört. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot és a köménymagot. Addig keverjük, amíg habos, egynemű krém lesz belőle. Az uborkát, a sajtot és a lilahagymát egyforma, nagyon apró kockákra vagdaljuk, majd a körözöttbe belekeverjük. A kenyeret hosszában kettévágjuk, és a belét kiszedjük, majd nagyon apróra összevágjuk. A krémhez keverjük. A két fél kivájt kenyérhéjat megtöltjük a krémmel, majd a kenyeret eredeti formájára összeállítva, alufóliába csomagoljuk. A mélyhűtőben megdermesztjük. Fogyasztás előtt elég fél órával elővenni. Ujjnyi vastag szeletekre felvágva tálaljuk.
Kitűnő borkorcsolya vagy vacsora.
Akár dupla adagot is érdemes készíteni belőle, mert hónapokig eláll a mélyhűtőben.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. jan. 8. 08:45
A töltött szendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.