Almás, fűszeres kalács recept
Az Almás, fűszeres kalács hozzávalói:2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
45 dkg liszt
csipetnyi só
4 dkg vaj vagy sütőmargarin
2,5 dkg élesztő
Töltelékhez
2 nagyobb alma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér
csipetnyi őrölt kardamom
2 evőkanál méz
Tetejére
fél dl tej
Az Almás, fűszeres kalács elkészítési módja:
A tésztához valókat tedd a dagasztógépbe és 15-20 perc alatt dagaszd meg, majd takard le. Amíg kel, készítsd el a tölteléket. Ehhez az almákat reszeld le, keverd el a fűszerekkel és a mézzel. A szépen megkelt tésztát gyúrd át és nyújtsd kb 40x40 cm-es lappá. Egyengesd el rajta a fűszeres almát úgy, hogy körben kétujjnyi tészta szabadon maradjon. Hengergesd fel, mint a beiglit, és tedd egy sütőpapírral bélelt formába. Pihentesd további fél órát, majd kend meg tejjel, és tedd előmelegített sütőbe, 180 fokon 40-45 perc alatt süsd aranyszínűre. A formából rácsra borítva hagyd kihűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. szept. 25. 07:53
Az almás, fűszeres kalács elkészítési módja és hozzávalói.