Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás alagút recept

Sonkás alagút recept

Elkészítési idő 30 perc

A Sonkás alagút hozzávalói:
1 nagy tubus majonéz
3 dl tejföl
1 db húsleveskocka (vagy amilyen van otthon)
1 cs. étkezési zselatin
3 db főtt tojás
2 db csemege ubi
1-2 db főtt sárgarépa
10 dkg párizsi (vagy ami a hűtőben van felvágott)
20 dkg csirkemell sonka (vagy 2 csomag)
esetleg 3 db virsli
illetve bármivel fel lehet turbózni, bármit beletehetsz, ami otthon van


A Sonkás alagút elkészítési módja:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, a párizsit, a virslit, (ill. az összes pluszt) kis kockára vágjuk. 1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, amikor langyosra hűlt feloldjuk benne a zselatint, ismét forrásig melegítjük, majd amikor kissé lehült a tejfölös masszával elkeverjük és hozzáadjuk az összekockázott mindenfélét. Őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, majd sokával kirakjuk és ebbe öntjük a masszát. Majd betakarjuk sonkával. Hűtőben néhány óra alatt megdermesztjük.

Borzasztó egyszerű és iszonyúan finom.
Egyszer kipróbáltam, azóta kötelezően elő van írva az elkészítése.
Vendégváró, sok dícséretet be lehet vele söpörni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás alagút elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook