Sonkás alagút 4 recept
A Sonkás alagút 4 hozzávalói:10 dkg párizsi
3 dl tejföl
5 szelet gépsonka
4 főtt tojás
3 virsli
2 csemegeuborka
1 főtt sárgarépa
15 dkg majonéz
1 húsleveskocka
1 csomag étkezési zselatin
A Sonkás alagút 4 elkészítési módja:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük. A tojást, az uborkát, a sárgarépát és a párizsit kis kockákra vágva beleforgatjuk. 1 deciliter vízben feloldjuk a húsleveskockát, benne a zselatint, és mikor kissé lehűlt, az előbbi masszával összekeverjük. Egy tetszés szerinti hosszúkás formát (lehet őzgerincforma is) fóliával kibélelünk, és beleterítünk három szelet sonkát. A tejfölös massza felét beleöntjük, majd hosszában ráfektetjük a virsliket (előfordul, hogy nem fér bele 3 virsli, csak 2 és fél). Óvatosan ráöntjük a megmaradt masszát, és betakarjuk 2 szelet sonkával. Hűtőszekrényben néhány óra alatt megdermesztjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 15. 17:27
A sonkás alagút 4 elkészítési módja és hozzávalói.