Gombás-hagymás-húsmuffin recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
124 kcal
6.44 gramm
2.97 gramm
400 g darált hús
2 fej közepes hagyma
100 gramm gomba (csipi, laska, mindegy)
2 tojás
fél kanál zsír a forma kikenéséhez
Kentucky csípős csirkeszárny fűszer (mindenki olyannal helyettesíti, ami neki ízlik)
A Gombás-hagymás-húsmuffin elkészítési módja:
A gombát és hagymát feldarabolom, együtt mennek egy csepp zsiradékon a gázra. Én fedőt raktam rá, hagytam, h kicsit fonnyadjanak, veszítsenek a vízből. Ezután leveszem a fedőt, só és egy kevés fűszer megy rá. Amikor az összes víz elfőtt alóla még egy picit pirítjuk, mindenki ízlése szerinti mértékben. A darált húst tálba raktam, hozzáadtam a hagymás-gombás elegyet, két felvert tojást és egy teás kanálnyi fűszert. Kézzel jól összedolgoztam, hogy egyenletesen legyen mindenhol gomba, hagyma és hús, a tojás jól elérjen mindent. A muffinsütő-formát (teflonos forma, tehát nem papírpohárkák külön egy tálcán) kizsíroztam. Ebből az adagból nekem 8 db muffin jött ki. Beletöltöttem a 8 formába a masszát, kissé ellapítottam és 10 perccel korábban begyújtott sütőbe tettem. 180 fokon kb 20 perc alatt sültek meg, de én nem időre szoktam nézni, hanem amikor a teteje megpirult, akkor elzártam és hagytam a sütőben még bent.
Érdemes még melegen kivenni a formából, mert ha kihűl, nagyon letapad, hiába a teflon és a zsír. :)
Egy muffin nyersen 104-105 gramm, kisülve 65-70. Fehérjetartalom 13 gramm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Shanalyl, 2014. jan. 15. 08:52
A gombás-hagymás-húsmuffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.