Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás-hagymás-húsmuffin recept

Gombás-hagymás-húsmuffin recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 124 kcal
Zsírtartalom 6.44 gramm
Szénhidráttartalom 2.97 gramm

A Gombás-hagymás-húsmuffin hozzávalói:
400 g darált hús
2 fej közepes hagyma
100 gramm gomba (csipi, laska, mindegy)
2 tojás
fél kanál zsír a forma kikenéséhez
Kentucky csípős csirkeszárny fűszer (mindenki olyannal helyettesíti, ami neki ízlik)


A Gombás-hagymás-húsmuffin elkészítési módja:
A gombát és hagymát feldarabolom, együtt mennek egy csepp zsiradékon a gázra. Én fedőt raktam rá, hagytam, h kicsit fonnyadjanak, veszítsenek a vízből. Ezután leveszem a fedőt, só és egy kevés fűszer megy rá. Amikor az összes víz elfőtt alóla még egy picit pirítjuk, mindenki ízlése szerinti mértékben. A darált húst tálba raktam, hozzáadtam a hagymás-gombás elegyet, két felvert tojást és egy teás kanálnyi fűszert. Kézzel jól összedolgoztam, hogy egyenletesen legyen mindenhol gomba, hagyma és hús, a tojás jól elérjen mindent. A muffinsütő-formát (teflonos forma, tehát nem papírpohárkák külön egy tálcán) kizsíroztam. Ebből az adagból nekem 8 db muffin jött ki. Beletöltöttem a 8 formába a masszát, kissé ellapítottam és 10 perccel korábban begyújtott sütőbe tettem. 180 fokon kb 20 perc alatt sültek meg, de én nem időre szoktam nézni, hanem amikor a teteje megpirult, akkor elzártam és hagytam a sütőben még bent.

Érdemes még melegen kivenni a formából, mert ha kihűl, nagyon letapad, hiába a teflon és a zsír. :)

Egy muffin nyersen 104-105 gramm, kisülve 65-70. Fehérjetartalom 13 gramm.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás-hagymás-húsmuffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook