Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell füstölt sajtos kukoricapürével recept

Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell füstölt sajtos kukoricapürével recept

A Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell füstölt sajtos kukoricapürével hozzávalói:
60 deka csirkemellfilé

frissen őrölt bors
2 duci fokhagymagerezd
10 deka tejszínes krémsajt
1 púpos evőkanál morzsolt oregano
1 evőkanál olívaolaj
A kukoricapüréhez:
3/4 evőkanál vaj (1 és fél deka)
2 doboz 34 dekás kukoricakonzerv
3 deci 1,5%-os tej
só és frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió


A Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell füstölt sajtos kukoricapürével elkészítési módja:
Mielőtt nekikezdenék, bemelegítem a sütőt 200 fokra(gázsütőn 6-os fokozat), és vízbe áztatok néhány fogpiszkálót a csirketekercsek rögzítéséhez. Ezután kettévágom a megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét, majd a két hosszúkás húsdarabot széltében megfelezem. Így 4 szeletet kapok. Ezeket jól kiklopfolom, és megsózva, megborsozva magam elé fektetem úgy, hogy mindegyiknek a rövidebb oldala nézzen felém. A töltelék következik. Megpucolom a fokhagymagerezdeket, a kézi reszelő apró lyukú oldalán belereszelem őket a krémsajtba, és hozzákeverem a morzsolt oreganot. A tölteléket igazságosan elosztom a vékonyra lapított csirkeszeletek alján egy-egy kupacba és mintha apró rétesek lennének, szorosan felcsavarom őket. A tekercseket egy-két lecsöpögtetett, beáztatott fogpiszkálóval rögzítem, és előveszem a 24 centi átmérőjű, 6 centi mély teflonserpenyőmet. Felhevítem benne az olívaolajat, és ha már jó forró, 1-2 perc alatt pirosas barnásra kapatom rajta a csirketekercsek felületét. Ilyenkor az a legegyszerűbb, ha két evőkanállal vagy egy széles szűrőlapáttal forgatom őket, mert akkor tuti, hogy nem nyílnak szét, viszont körös-körül szépen megpirulnak. Végül átemelem mindet egy tányérra, és a serpenyőben maradt olajjal kikenem egy 20x30 centis sütőtál alját. A kiolajozott sütőtálba egymás mellé rakosgatom a csirketekercseket, és köréjük kanalazok néhány evőkanál vizet is. A tálat lefedem alufóliával, és betolom a meleg sütőbe. A csirketekercsek kb. 30 perc alatt megsülnek, de érdemes róluk az utolsó 5-10 percben levenni az alufóliát, hogy még szebb legyen a színük. Eközben elkészítem a füstölt sajtos kukoricapürét. Azzal indítok, hogy ugyanabban a teflonserpenyőben, amelyben néhány perccel korábban a csirketekercsek felszínét pirítottam, most takaréklángon megolvasztom a vajat. Ha már folyós, hozzákeverem a lecsöpögtetett kukoricát, és kevergetve átpárolom benne. Nem kell hosszasan főzögetni, mert a konzervkukorica már gyárilag is elég puha. A meleg, vajas kukoricát óvatosan átkanalazom a turmixgépbe, hozzáöntöm a tejet és ráreszelem a füstölt sajtot. Ezután simára pépesítem, ha szükséges, leállítom közben egyszer-egyszer a gépet, és, hogy segítsek a turmix késeinek, fakanállal felkeverem a pépesedő kukoricát, aztán a nap sárga, krémszerű pürét visszaöntöm a serpenyőbe. Teszek hozzá sót és borsot, reszelek bele szerecsendiót, és takaréklángon 3-4 perc alatt kevergetve összerotyogtatom. Tálaláskor minden tányérra kiszedek egy-egy fokhagymás csirketekercset, mellé jó kupacnyi kukoricapürét kanalazok, teszek rá petrezselymet is.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell füstölt sajtos kukoricapürével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook