Fokhagymás brokkolisaláta recept
A Fokhagymás brokkolisaláta hozzávalói:1 kg friss brokkoli,
5 dkg vaj,
1 evőkanál barnacukor,
3 evőkanál szójaszósz,
2 teáskanál ecet,
1/2 kávéskanál fekete és zöld bors őrölve,
2 nagy gerezd friss fokhagyma,
15 dkg kesudió.
A Fokhagymás brokkolisaláta elkészítési módja:
Megtisztítom a brokkolit, falatnyi méretű darabokra vágom. A fokhagymát pépesre zúzom. Lábosba vizet melegítek, belehelyezem a brokkolit, úgy, hogy a víz elfedje. Forrástól számított kb. 7-8 percig főzöm. Állaga ekkor már puha, de mégis roppanós. Eközben közepes lángon felmelegítem a vajat, hozzáadom a barnacukrot, szójaszószt, ecetet, borsot, fokhagymát, forrásig hevítem, majd beledobom a kesudiót, 2-3 percig pirítom. A tényérokra helyezett főtt brokkolit meglocsolom a mártással, s máris tálalom. Önmagában és köretként is kitűnő étek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 13. 17:13
A fokhagymás brokkolisaláta elkészítési módja és hozzávalói.