Szüreti vincellér tokány. recept
80 perc
A Szüreti vincellér tokány. hozzávalói:
40 dkg. sertéstarja,
15 dkg. füstölt húsos szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10-15 dkg. kimagozott fehér szőlő,
15 - 20 dkg. erdei gomba ( csiperke),
só,
l kiskanál őrölt fekete bors,
3 dl. fehér bor,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 dl. tejfel
A Szüreti vincellér tokány. elkészítési módja:
Az ételt bográcsban is készíthetjük. A füstölt szalonnát apróbb kockákra vágjuk, lassú tűzön zsírját kiolvasztjuk és ebben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk.Ha a hagyma aranysárga bele tesszük a zúzott fokhagymát is, a ceruza vékonyságúra, csíkokra vágott hússal együtt. Ízesítjük sóval, őrölt fehér borssal és jól átkeverjük, pirítjuk. Ha levet engedett rádobjuk a kimagozott szőlőt és a vékonyan felszeletelt gombát. Pár perc mulva kevés fehér bort öntünk alá, és puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte mindíg a borral pótoljuk. Ha kész a végén kevés tejföllel átforraljuk. Köretnek galuskát kínáljunk, külön csészében hideg tejföllel.
Vegyes erdei gombát is használhatunk, de a legjobb a sárga rókagomba, a lila pereszke, a szürke tölcsérgomba és a tinóru. Ha ezek nincsenek használjunk csiperke gombát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 13. 15:43
A szüreti vincellér tokány. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.