Tepsis vaddisznóbélszin recept
90 perc
A Tepsis vaddisznóbélszin hozzávalói:
60 dkg. vaddisznó bélszin,
4-6 szál sárgarépa,
40 dkg. zöldborsó,
80 dkg. burgonya,
3 - 4 evőkanál étolaj.
2 dl. tejföl,
5-6 dkg. füstölt sajt.
só,
A Tepsis vaddisznóbélszin elkészítési módja:
A vaddisznó bélszínt hártyátlanítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben megpároljuk. A sárgarépát tisztítás után vékonyan felszeleteljük (vagy reszeljük), és a zöldborsóval kevés olajon átpároljuk. A burgonyát vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és olajban kisütjük. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, majd alulra burgonyát, felé húscsíkokat, majd sárgarépás zöldborsót terítünk.Meglocsoljuk tejföllel és a burgonyával folytatjuk a rétegezést. Ezt is tejfölözzük, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és előmelegített sütőben előbb fóliával takarva, majd anélkül 15-20 perc alatt összemelegítjük, tetején a sajtot kissé megpirítjuk.
Friss zöldsaláta és vörösbor illik hozzá.
Kissé munkaigényes.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 8. 09:37
A tepsis vaddisznóbélszin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.