Erdélyi tormamártás recept
60 perc
Az Erdélyi tormamártás hozzávalói:
4 szál közepesen vastag tormagyökér
3-4 evőkanálnyi étolaj,
liszt
só,
édes-nemes fűszerpaprika,
te,
tejföl
borsikafű morzsolva
Az Erdélyi tormamártás elkészítési módja:
A tormagyökeret megtisztítjuk, majd reszelővel lereszeljük, enyhén megpergetjük sóval, borsikafűvel.( Ajánlatos ezt a munkát a szabadban végezni, mert egyébként nagyon megsiratjuk "tettünket".)Az étolajat felhevítjük,a lisztet hozzáadjuk és kissé megpiritjuk, ekkor fűszerpaprikát is hozzáadva világos rántást készítünk, amit hideg vízzel felengedünk. Tejet, tejfölt adunk hozzá és amikor felforrt beletesszük a tormát is.Ha nagyon erősen szeretjük a mártást, akkor még frissen reszelt tormát is adhatunk hozzá.
Főtt és füstölt húsokhoz kináljuk, igen finom kiegészítő.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 4. 12:59
Az erdélyi tormamártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.