Paprikás-tormás savanyú káposzta recept
80 perc
A Paprikás-tormás savanyú káposzta hozzávalói:
8 kg. fejes káposzta,
1,5 kg. édes paprika,
2 kg. paradicsompaprika,
70 dkg. tisztított torma,
20-25 dkg. finom só,
7 dl. 10 %-os ételecet,
60 dkg. kristálycukor,
A Paprikás-tormás savanyú káposzta elkészítési módja:
A káposztát szálasra gyaluljuk, A káposztát külön edényben előbb megsózzuk, kissé állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. Amíg a káposztát pihentetjük, addig a tormát 6-8 szelet kivételével lereszeljük, a paprikákat kicsumázzuk,szeleteljük és ledaráljuk.A zöldségeket egy nagyobb tálban tesszük, ráöntjük az ételecetet, megszórjuk a kristálycukorral és végül az egészet alaposan összekeverjük. 6 -8 órán keresztül pihentetjük, de közben az anyagot többször is átkeverjük. Előkészítünk 2 darab öt literes üveget és ezekbe beletöltjük a káposztát, a tetejére tormaszeleteket rakunk és lezárjuk. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Sültekhez kiváló téli savanyúság.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 1. 19:23
A paprikás-tormás savanyú káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.