Tormás káposzta székelyesen recept
A Tormás káposzta székelyesen hozzávalói:10 kg. édes káposzta,
4 kg. zöldpaprika,
1 kg. tisztított torma
1 liter 10%-os ételecet,
80 dkg. kristálycukor,
20 gramm natrium-benzoát
2 púpozott evőkanál só
A Tormás káposzta székelyesen elkészítési módja:
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd finoman legyaluljuk. Enyhén sózzuk, majd 5 - 6 órát letakarva állni hagyjuk. A végén kicsavarjuk, de a levet visszatartjuk. Közben megtisztítjuk a zöldpaprikát, ledaráljuk. A tormából 6-8 szeletet meghagyunk, a többit lereszeljük. Végül a káposztát, a reszelt tormát és a paprikát egymáshoz adjuk és alaposan átkeverjük. Az ecetben feloldjuk a cukrot, s ezt is hozzáadva újból átkeverjük, majd letakarva másnapig állni hagyjuk.Átkeverés után üvegbe rakjuk, a tetejére tormaszeletet teszünk és lezárva hűvös helyen tároljuk.
A mennyiségeket tetszés szerint csökkenthetjük. Ha összeért finom salátaféle húsételekhez
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. aug. 28. 18:21
A tormás káposzta székelyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.