Fácán-sült recept


1 db 2 kg-os fácán
10 dkg füstölt szalonna
1 kk majoránna
só
10 dkg zsír
2 dl pecsenyelé
A Fácán-sült elkészítési módja:
A fácánt feldaraboljuk, szárnyait, lábait, nyakát, belsőségeit, eltávolítjuk, majd megmossuk, és mindent befűszerezünk. Beirdaljuk a fácánt, és a résekbe szalonnadarabokat teszünk, és zsírral bélelt tepsibe kevés víz hozzáadásával arany barnára sütjük. A szárnyas levébe keverjük a pecsenyelevet, és a húsra öntjük. Néhány percig együtt sütjük. Sült krumplival a legfinomabb.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jún. 7. 08:49
A fácán-sült elkészítési módja és hozzávalói.