Gesztenyés-tejszínes piskóta recept
25 perc
A Gesztenyés-tejszínes piskóta hozzávalói:
3 tortalap
1 főzős tejszínízű pudingpor
4 ek cukor
6 dl tej
1 mélyhűtött gesztenyemassza
2 dl tej
1 tejszínhabpótló por
A Gesztenyés-tejszínes piskóta elkészítési módja:
Kiveszem a gesztenyemasszát a fagyasztóból. Előkészítem a kapcsos tortaformát. 6dl tejjel elkészítem a pudingot, mikor majdnem kész elkeverem benne a gesztenyemasszát. A formába teszek 1 lapot, rá 1/3 adag pudingos gesztenyét, újra lap, újra massza, újra lap, újra massza. Beteszem a hűtőbe 2 órára. Elkészítem a tejszínhabot 2 dl tejjel és a porral, majd egyenletesen rákenem a tetejére. Ismét lehűtöm.
Díszítése lehet reszelt gesztenyével, amit félretehetek a művelet elején.
Ez készen vett kakaós piskóta, dísz nélkül, mert gyertya volt rajta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jún. 6. 08:46
A gesztenyés-tejszínes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.