Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes körtetorta recept

Krémes körtetorta recept

Elkészítési idő 120 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 263 kcal

A Krémes körtetorta hozzávalói:
1 kerek, kakaós piskótatortalap
Krémhez: 3 dl tej, 1 csomag tejszínízű pudingpor, 18 dkg vaj, 10 dkg cukor, 6 szem szegfűszeg
Díszítéshez: tejszínhab, a torta oldalára darált dió vagy édes morzsa, 2 dkg mandula.


A Krémes körtetorta elkészítési módja:
Megmossuk, megtisztítjuk a körtéket, a magházat kivágjuk, majd mindegyiket 8 részre vágjuk. Vizet forralunk, beletesszük a cukrot, a citromlevet, a szegfűszeget, és ebben a lében a gyümölcsöt óvatosan megfőzzük, nehogy szétfőjön! Amikor kész, kivesszük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. Felforraljuk a tejet cukorral, majd belekeverjük a kevés tejjel simára kevert pudingport, és összeforraljuk. Hűlésig kevergetjük, hogy sima legyen. Habosra keverjük a vajat, majd (ha van, robotgép segítségével) összekeverjük a krémmel. A kész krémbe nagyon apróra belevágjuk a körte felét, összekeverjük. A piskótát vízszintesen 3 lapra vágjuk. Az első tortalapot tálra tesszük, és megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a következő lapot, rányomjuk kicsit, és ismét megkenjük a krém harmadával, majd még egyszer megismételjük. A tetején lévő krémre rátesszük a megmaradt körtecikkeket. A tejszínhabbal díszítjük, megszórjuk a pirított mandulával. Az oldalát beburkoljuk a darált dióval. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, csak utána szeleteljük. JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!!!

Ez a torta nagyon finom, ajánlom mindenkinek! És 1 szeletben csak 263 kalória van!
Egészségetekre!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes körtetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook