Krémes körtetorta recept
120 perc
Kalóriaszegény
263 kcal
1 kerek, kakaós piskótatortalap
Krémhez: 3 dl tej, 1 csomag tejszínízű pudingpor, 18 dkg vaj, 10 dkg cukor, 6 szem szegfűszeg
Díszítéshez: tejszínhab, a torta oldalára darált dió vagy édes morzsa, 2 dkg mandula.
A Krémes körtetorta elkészítési módja:
Megmossuk, megtisztítjuk a körtéket, a magházat kivágjuk, majd mindegyiket 8 részre vágjuk. Vizet forralunk, beletesszük a cukrot, a citromlevet, a szegfűszeget, és ebben a lében a gyümölcsöt óvatosan megfőzzük, nehogy szétfőjön! Amikor kész, kivesszük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. Felforraljuk a tejet cukorral, majd belekeverjük a kevés tejjel simára kevert pudingport, és összeforraljuk. Hűlésig kevergetjük, hogy sima legyen. Habosra keverjük a vajat, majd (ha van, robotgép segítségével) összekeverjük a krémmel. A kész krémbe nagyon apróra belevágjuk a körte felét, összekeverjük. A piskótát vízszintesen 3 lapra vágjuk. Az első tortalapot tálra tesszük, és megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a következő lapot, rányomjuk kicsit, és ismét megkenjük a krém harmadával, majd még egyszer megismételjük. A tetején lévő krémre rátesszük a megmaradt körtecikkeket. A tejszínhabbal díszítjük, megszórjuk a pirított mandulával. Az oldalát beburkoljuk a darált dióval. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, csak utána szeleteljük. JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!!!
Ez a torta nagyon finom, ajánlom mindenkinek! És 1 szeletben csak 263 kalória van!
Egészségetekre!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: L.Niki18, 2006. aug. 16. 08:42
A krémes körtetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.