Gyümölcshabos finomság recept
15 perc
Zsírszegény
A Gyümölcshabos finomság hozzávalói:
5 db
kifli
fél liter tej
2 tojás
cukor vagy édesítőszer
pici citromlé
ízlés szerint gyümölcs
kb
20 dkg elég (eper, málna vagy erdei gyümölcs)
A Gyümölcshabos finomság elkészítési módja:
5 kiflit vékonyan felszeletelni. Fél liter tejet 2 tojás sárgájával és cukorral (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti) felfőzni úgy mint a madártejet is szokták. Ezt ráönteni a már felszeletelt kiflikre. A tojásfehérjékből pici citromlével kemény habot keverni, és ehhez megy a gyümölcs (legjobb az eper, málna vagy az erdei gyümölcs, és lehet fagyasztott vagy friss). Szóval a kemény habbá felvert tojásfehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöt majd ezt a habot rátenni a kiflikre.
Akinek kis gyermeke van, vagy nem szeretné megenni a nyers tojás fehérjéből felvert habot, akkor tegyük be a forró sütőbe 2-3 percre.
Hűtve fogyasztjuk! Fincsi!
Kiskoromban hozta át a szomszéd néni mindig nagymamámékhoz ezt a desszertet!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: L.Niki18, 2010. ápr. 6. 15:34
A gyümölcshabos finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.