Vadászpástétom csőtésztával recept
A Vadászpástétom csőtésztával hozzávalói:60 dkg őzcomb
20 dkg csőtészta
5 dkg zsír
20 dkg sajt
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
4 dl tejföl
5 db tojás
6 dkg vaj
babérlevél
kakukkfű
só
őrölt bors
A Vadászpástétom csőtésztával elkészítési módja:
A vadhúst megsózzuk, beletesszük egy serpenyőbe, leöntjük forró zsírral, majd mindegyik oldalát elősütjük. Hozzátesszük a karikákra szelt zöldségeket és a vöröshagymát, babérlevéllel, kakukkfűvel, őrölt borssal fűszerezzük és néhány percig együtt pirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a zöldségekkel és a füstölt szalonnával együtt kétszer ledaráljuk. Összekeverjük 1 dl tejföllel, 2 db tojással és szükség szerint megsózzuk. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Összekeverjük 8 dkg reszelt sajttal, 3 dkg olvasztott vajjal, 3 db tojással és 3 dl tejföllel. Egy kuglófformát kikenünk a megmaradt vajjal, az aljára makarónit terítünk, majd a húsmasszából következik egy sor. Így rétegezzük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. Ügyeljünk, hogy a tetejére makaróni kerüljön. Nem túl forró sütőben megsütjük, majd kiborítjuk a formából és reszelt sajttal meghintve tálaljuk
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. máj. 12. 10:34
A vadászpástétom csőtésztával elkészítési módja és hozzávalói.