Fácánpörkölt recept
120 perc
A Fácánpörkölt hozzávalói:
1 fácán feldarabolva belsőséggel
1 kg burgonya
1 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál zsír
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
feketebors
őrölt köménymag
fél csípős paprika
só
A Fácánpörkölt elkészítési módja:
Zsírban szalmasárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve egy evőkanál pirospaprikát teszünk bele, melyet elkeverve, és kevés vízzel felöntve visszateszünk a tűzre. Belerakjuk a részeire szedett fácánt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kevés borssal, köménnyel, csípős paprikával, és sóval fűszerezzük. Lassan főzzük, fedő alatt. Amikor félig megfőtt, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát, és a csokor petrezselyemzöldet. Újra felöntjük vízzel, majd fedő nélkül elfőzzük a levét.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. máj. 8. 09:19
A fácánpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.