Nyúlpaprikás recept
A Nyúlpaprikás hozzávalói:1 kg nyúlhús(comb, has, gerinc)
2 evőkanál sertészsír
2 db vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 ek rétesliszt
1 dl tej
2 dl tejföl
só
bors
4 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
A Nyúlpaprikás elkészítési módja:
Olvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, belekeverjük a feldarabolt nyúlhúst. Borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a petrezselyemlevéllel, és összekeverjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a zúzott fokhagymát, megsózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük. Habarást készítünk liszt, tej, tejföl hozzáadásával, és a kész nyúlpaprikásra öntjük. Felforraljuk és kész. Sós krumplival, vegyes savanyúval tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. máj. 11. 10:08
A nyúlpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.