Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Nyúlpaprikás recept

Nyúlpaprikás recept

A Nyúlpaprikás hozzávalói:
1 kg nyúlhús(comb, has, gerinc)
2 evőkanál sertészsír
2 db vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 ek rétesliszt
1 dl tej
2 dl tejföl

bors
4 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld


A Nyúlpaprikás elkészítési módja:
Olvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, belekeverjük a feldarabolt nyúlhúst. Borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a petrezselyemlevéllel, és összekeverjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a zúzott fokhagymát, megsózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük. Habarást készítünk liszt, tej, tejföl hozzáadásával, és a kész nyúlpaprikásra öntjük. Felforraljuk és kész. Sós krumplival, vegyes savanyúval tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A nyúlpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook