Pörkölttel töltött burgonya recept


- 8 közepes méretű krumpli
- 1 nagyobb adag maradék pörkölt
- 1 gerezd fokhagyma
- friss saláta vagy csalamádé
- vaj
- só
A Pörkölttel töltött burgonya elkészítési módja:
1. Magunk elé húzzuk a pörköltes lábast, a szaftból kihorgásszuk a húsukat, apróra vágjuk vagy megdaráljuk az így szerzett zsákmányt. A burikat meghámozzuk, majd hosszában lyukat fúrunk mindegyikbe egy magházkihúzóval vagy ahhoz hasonló eszközzel. 2. A kifúrt krumplikból kihúzzuk a lábunk alatt tétlenkedő kisded ujjacskáját, helyét megtömjük a fincsi husival. A külsejüket sóval megszórjuk, valamint megkenjük a fokhagymával (összezúzzuk előtte naná) elkevert vajjal. 3. A töltött krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk, a masnit hanyagolhatjuk. Forró sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Utána a kis csomagokat kibontogatjuk és ha nem elég puhák a krumplik még visszatoljuk, és készre sütjük. 4. A pörkölt szaftját ne adjuk oda Bodrinak, forrósítsuk fel és a megsült krumplikat félig leöntjük vele. Köretként csalamádét adunk hozzá vagy friss salátát.
Egyszerűen elkészíthető, maradékot felhasználható recept, nálunk favorit :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2009. máj. 9. 18:49
A pörkölttel töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.