Kínai citromos gombás pipi recept
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Kínai citromos gombás pipi hozzávalói:
# 1 db 1,8 kg-os csirke (én szimplán csirkemellből dolgozom),
# 2 citrom,
# 1,5 kávéskanál finom só,
# 5 evõkanál olaj,
# 1,5 dkg zsír,
# 1 piros húsú paprika,
# 6 szárított gomba,
# 5 újhagyma,
# 4 evõkanál száraz fehér bor,
# 1,5 kávéskanál cukor,
# 2 evõkanál szójamártás,
# 1 kávéskanál kukoricaliszt,
# kevés õrölt gyömbér,
# frissen darált bors.
Ez az adag egyébként saccperkábé hat-nyolc személy étvágyát tudja kielégíteni tapasztalataim szerint.
A Kínai citromos gombás pipi elkészítési módja:
Áztassuk a gombát langyos vízben 20 percig. Csumázzuk ki a paprikát és vágjuk keskeny karikákra. Vágjuk körszeletekre az egyik citromot, a másiknak nyomjuk ki a levét. Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk apróra. 2 evőkanál vízben keverjük el a kukoricalisztet. Csontozzuk ki a csirkehúst, szeleteljük fel 6 X 2 cm-es csíkokra. Egy tányérban keverjük össze a sót, a borsot és 1,5 evõkanál olajat. Forgassuk bele a húscsíkokat. Csöpögtessük le a gombát, majd vágjuk négyfelé. A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben, élénk tűzön süssük ki a húst, emeljük ki, tartsuk melegen. Tegyük a zsírt sütőedénybe, olvasszuk ki, tegyük bele a gyömbért, a paprikát és a gombát. Erõs tûzön kevergetve pirítsuk 1 percig. Majd adjuk hozzá a citromkarikákat és a hagymát. Pirítsuk együtt még fél percig. Ezután adjuk hozzá a bort, a cukrot és a szójamártást. Ha felforrt, tegyük bele az elkevert lisztet. Keverjük jól össze. Tegyük vissza a sütõedénybe a húst, kevergessük 1 percig, öntözzük meg 2 kanálnyi citromlével. Keverjük meg. Forrón tálaljuk.
A szójamártást helyettesítheted egyéb szósszal is, pl volt amikor Uncle Bens-es cuccot használtam hozzá, viszont a kukoricaliszttel az igazi, hiába próbálkoztam mással.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2009. márc. 17. 14:25
A kínai citromos gombás pipi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.