Ropogós gyömbéres hering recept
A Ropogós gyömbéres hering hozzávalói:-75 dkg-nyi kis heringek,
-1 gyömbérgumó (vagy egy kávéskanál õrölt gyömbér),
-1,5 evõkanál búzaliszt,
-1 evõkanál só,
-Petrezselyemzöld,
-Olaj a sütéshez.
A Ropogós gyömbéres hering elkészítési módja:
Vágjuk be hosszában a hasuk felõl a halakat. Vágjuk össze a gyömbért. Sózzuk meg és gyömbérrel dörzsöljük be a halakat kívül-belül. Hagyjuk állni három óra hosszat. Forgassuk lisztbe, tegyük félre még 30 percig. Hevítsük fel az olajat, süssük ki benn kettesével a halakat 2-5 perc alatt. Tartsuk melegen tálalásig. Rakjuk újra olajba az összes sült halat és süssük át. Így egészen különlegesen ropogóssá válnak. Tálalása és fogyasztása forrón ajánlott.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2008. márc. 18. 09:11
A ropogós gyömbéres hering elkészítési módja és hozzávalói.