Csilis bab recept


1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1/2 kg darált hús (disznó, vagy disznó-marha keverék)
1 kis paradicsomsűrítmény
2 konzerv bab
1 konzerv kukorica
víz
só
bors
oregánó
erős paprika
olaj
A Csilis bab elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát megsózom és olajon megpárolom. Hozzárakom az elkapart fokhagymát, majd a darált húst és fehéredésig pirítom. Hozzáteszem a paradicsom sűrítményt, felöntöm kis vízzel. Borsozom, oregánót teszek hozzá, és icipici erőspaprikát. Beleteszem a babot és a kukoricát, pár percig hagyom rotyogni és már kész is.
Nagyon gyorsan készen van. Jobban szeretjük így, mint zacskós csilisbab-alapból. Én csak kevés erőspaprikát teszek bele, mert utólag is lehet erősíteni, ki hogyan szereti.
Kenyérrel fogyasztjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2009. máj. 9. 16:36
A csilis bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.