Kéksajtos-spenótos palacsinta recept
A Kéksajtos-spenótos palacsinta hozzávalói:10 kisütött palacsinta
10-15 deka kéksajt
1 kiló friss spenót
10 dkg gépsonka (vagy más husi, pl maradék sült csirkemell)
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
Kb fél deci tejszín (1 dl tejföllel helyettesíthető)
1,5 dl tejföl
Só
Olivaolaj
A Kéksajtos-spenótos palacsinta elkészítési módja:
A spenótot megtisztítottam és forró vízben blansíroztam. Az apróra vágott hagymát megpároltam az olajon, sóztam, rányomtam a fokhagymát. Felöntöttem a tejszínnel és belemorzsoltam a kéksajtot. Összeolvasztottam. Rádobtam a megfonnyasztott spenótot, a felkockázott gépsonka kb 3/4-ét és összemelegítettem az egészet. Az elkészült töltetlék sűrűjét beletöltöttem a palacsintákba (az oldalát behajtottam). egy jénai tálba tettem őket szorosan egymás mellé. A visszamaradt tejszínes szószt összekevertem tejföllel és a maradék felaprított sonkával. Ezzel kentem meg a palacsintákat, majd sütőben megpirítottam a tetejét.
10 palacsintát tudtam így betölteni. A maradék lekvárt és kakaót kapott a pocakjába és így meglett a desszert is :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2014. aug. 31. 13:45
A kéksajtos-spenótos palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.