Tejszínes mákos palacsinta recept

12 kisütött palacsinta, 15 dkg darált mák, 4 evõkanál kristálycukor, 1 evõkanál porcukor, 1 dl tejszín, 2 tojá,
tál kikenéséhez: vaj
A Tejszínes mákos palacsinta elkészítési módja:
A mákot annyi kristálycukorral ízesített vízben, amennyi ellepi, megfõzzük, majd egy kissé hűlni hagyjuk. A palacsintákat megtöltjük vele, és szélüket behajtva, egyenként összegöngyöljük. Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, és tojással meg a porcukorral simára kevert tejszínnel meglocsoljuk. A forró sütõbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 11:06
A tejszínes mákos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.