Skót palacsinta recept

16 dkg liszt
1 ek
cukor
2 kk
sütõpor
2 tojás
10 dkg vaj
2-2,5 dl tej
vaj a sütéshez
A Skót palacsinta elkészítési módja:
A palacsintatésztához keverd össze a száraz hozzávalókat: 16 dkg lisztet, egy evõkanál cukrot, két kiskanál sütõport. Pottyantsd bele a tojásokat (két darabot), adj hozzá 10 dkg olvasztott vajat, és a tejet apránként hozzáadva, keverd csomómentesre.(kb. 2-2,5 dl tej kell hozzá) A tésztát kivajazott palacsintasütõ közepére öntsd – de ne folyjon szét a széléig, maradjon sűrűn a közepén. Fakanállal vagy műanyag lapáttal forgasd meg, hogy mindkét oldalán megsüljön. Ha kisütötted mindet, fahéjas vajjal ízesíthetõ: 10 dkg puha, szobahõmérsékletű vajat ízlés szerint keverj el egy-két evõkanál porcukorral, egy kiskanál fahéjjal, és kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 11:04
A skót palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.