Kínai csirke - olcsó, egyszerű recept



2 egész, kifilézett csirkemell
1 doboz darabolt ananász
1 zacskó kínai (Maggi) fix
kevés olaj
pici só
4 dl rizs
A Kínai csirke - olcsó, egyszerű elkészítési módja:
A húst egyforma apró kockákra vágom, majd Wokban felforrósítom az olajat, beledobom a húst és addig sütöm nagy lángon, amíg szép színt nem kap. Az ananászt levétől lecsepegtetem (a levet félreteszem) és a húshoz adom. Együtt még átsütöm őket. Közben a kínai fixet előírás szerint elkészítem, de a vízmennyiségbe az ananász levét is felhasználom. A húsra öntöm, egyet rottyantom és kész. A rizst általában előtte fel szoktam tenni: forró olajban fehéredésig kevergetem, majd ráöntök 8 dl vizet, megsózom és megvárom, amíg felforr. Utána kis lángra vett sütőbe teszem, ott kevergetés nélkül elkészül és finom pergős lesz.
A rizst tányérra szedem, rászedek a csirkéből.
4 személynek elegendő.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. aug. 19. 09:06
A kínai csirke - olcsó, egyszerű elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.