Csirkemell filé édes-savanyú mártással recept


3 fő részére:
50 dkg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1-1-1 db piros, sárga és zöld paprika
1 doboz darabolt ananászkonzerv
1,5 dl húsleveslé (jó a kockából készített is)
1 nagy doboz paradicsompüré
2-3 ek. cukor
1 ek. ecet
1 ek. szójaszósz
izlés szerint só, bors, curry-por, fokhagymás fűszerkeverék
A Csirkemell filé édes-savanyú mártással elkészítési módja:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, izlés szerint sózzuk és fokhagymás fűszerkeverékkel meghintjük. Ezek után lisztbe forgatjuk. Majd kevés olajon hirtelen lesütjük. A visszamaradt olajban a csíkokra vágott hagymát, paprikát kicsit megpuhítjuk, majd hozzáadjuk az ananászdarabokat és tovább puhítjuk. Nem baj ha egy kicsit meg is pirul az ananász. Majd beleöntjük az ananászkonzerv levét és a levest, hagyjuk felforrni. Közben összekeverjük egy tálban a paradicsompürét a cukrot a sót, borsot az ecetet a szójaszószt és a curry-port és a rotyogó zöldségekre öntjük. Ezt is hagyjuk jól felforrni. Ha nem elég sűrű akkor egy ki lisztet lehet hozzá adni. Majd visszahelyezzük a mártásba a húsdarabokat, és készen is van az étel.
Rizzsel nagyon finom ebéd.
Ha nem tesszük bele a húst, akkor még másnap is lehet fogyasztani, mert nem ázik meg a hús a mártásban.
Célszerű wok-ban elkészíteni!
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 95897bc429, 2008. márc. 2. 13:21
A csirkemell filé édes-savanyú mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.