Aszalt szilvás májkrém recept


40 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
4 szelet szalonna
2 evőkanál zsír (disznó vagy kacsa)
2 marék aszalt szilva
2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna
Az Aszalt szilvás májkrém elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágom és félig kisütöm a zsírban. Beleteszem a nagyobb kockákra vágott hagymát, majd kis idő múlva a félbe vágott fokhagyma gerezdeket. Sózom, borsozom. Ha kicsit megpirult belemegy a megmosott és megfelezett csirkemáj. Majorannát teszek bele. Fedő alatt megsütöm, míg sül egy marék feldarabolt aszalt szilvát adok hozzá. Ha megsült a máj botmixerrer pépesítem. Végül a maradék szilvát apróra vágva hozzáadom.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Marjann, 2013. júl. 14. 10:50
Az aszalt szilvás májkrém elkészítési módja és hozzávalói.