Babgulyás vadász módra recept
A Babgulyás vadász módra hozzávalói:4 személyre:
- 40 dkg vaddisznó
- 30 dkg tarkabab
- 2 db vöröshagyma
- 4 evőkanál finom liszt
- ízlés szerint pirospaprika
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- kevés zeller
- 2-3 evőkanál sertészsír
- 1 szál babérlevél
- ízlés szerint vadfűszerkeverék
- ízlés szerint csípős csöves paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
A Babgulyás vadász módra elkészítési módja:
Az előző nap beáztatott babot 2 liter vízben egy pici sóval feltesszük főni. Eközben apróra vágjuk a hagymát, kevés zsíron egy kis pirospaprikával átsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, melyet előtte megszórtunk egy kevés sóval és borssal. Ezután beletesszük a babérlevelet, egy darabka csöves paprikát meg vadfűszerkeveréket ízlés szerint. Kevés vízzel felengedjük, és addig főzzük, míg a hús félig megpuhul. Ezután a megtisztított és darabokra vágott zöldségekkel – a sárgarépával, a fehérrépával és a zellerrel – együtt a babhoz adjuk, s ekkor már teljesen készre főzzük. A zsíron a lisztet sötét zsömleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, és bőven megszórjuk pirospaprikával. A rántást gyors mozdulatokkal összekeverjük, hideg vízzel fölengedjük, majd amikor már a hús és a bab is megpuhult, a leveshez adjuk. A gulyást jól megkeverjük, és még néhány percig rotyogtatjuk, hogy a rántás is megfőjön. Forrón, friss kenyérrel tálaljuk. A recept megjelent: Vidék Íze (2008/7)
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. márc. 3. 17:30
A babgulyás vadász módra elkészítési módja és hozzávalói.