Vadászpecsenye recept
A Vadászpecsenye hozzávalói:4 db fácán vagy gyöngytyúk comb,
2 db mell,
4 dkg fokhagyma,
fél tubus pirosarany vagy paprikakrém,
1 dkg törött bors,
só,
5 dkg zsír,
1 teáskanál paradicsompüré,
2 szem borókabogyó,
1 csipet kakukkfű,
1 dl bor,
pirospaprika.
A Vadászpecsenye elkészítési módja:
A megadott mennyiségű fokhagymából, paprikakrémből, paradicsompüréből, a fűszerekkel ízesítve, sűrű mártást keverünk. (Készíthetjük úgy is, hogy egy kevés zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a többi ízesítő anyagot és kevés borral forralással besűrítjük.) A melleket és a combokat csontig bevagdaljuk, majd az így nyert nyílásokat megkenjük a mártással. Ezután átkötjük vagy hústűvel megtűzzük, forró zsírban megforgatjuk, majd kisebb lángon puhára pároljuk. A fenti mártással készíthetünk ugyanilyen módon sertéskarajt is egybesütve. Különleges rántott húst is készíthetünk úgy, hogy a mártással, melyhez egy kanál vegetát is keverünk előző este, bekenjük a sertéshúsdarabokat; így pácoljuk egy éjszakán át, majd másnap szokásosan panírozva kirántjuk. (DPG recepttára)
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. febr. 25. 18:18
A vadászpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.