Tejszínes-gombás szarvasragu. recept
A Tejszínes-gombás szarvasragu. hozzávalói:másfél kg felsál,
Négy dl tejszín,
két dl tej,
egy fej vöröshagyma,
10dkg vargánya,egy-két fej barnacsiperke
egy csapott evőkanál fehérbors,
fél ek. lestyán, és csombor,
só
A Tejszínes-gombás szarvasragu. elkészítési módja:
A felkockázott hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a lehártyázott, felcsíkozott felsálat, amit egy kicsit megpirítunk,hogy levet engedjen, majd kevés sót adunk hozzá és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a többi fűszert, kevés vizet és néha megkevergetve tovább főzzük. Mikor már majdnem kész-a hús már alig rágós-, hozzáadjuk a felcsíkozott gombát, a tejszín és a két dl tejet, ízlés szerint sózzuk, majd készre főzzük. Tarhonyával és száraz fehérborral(rajnai rizling, olaszrizling, rizlingszilváni) kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. márc. 10. 08:38
A tejszínes-gombás szarvasragu. elkészítési módja és hozzávalói.