Kapros juhtúrós sztrapacska recept
100 perc
A Kapros juhtúrós sztrapacska hozzávalói:
1 k burgonya
15 házi füstölt szalonna
40-45 dkg liszt szükség szerint
1 evőkanál só
2 db tojás
30 dkg juhtúró is
A tálaláshoz: tejföl
apróra vágott lila hagyma
A Kapros juhtúrós sztrapacska elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Sózzuk, és hozzáadjuk a tojásokat, és apránként a lisztet. A burgonya nedvességétől függően változhat a liszt mennyisége, de az a lényeg, hogy annyit tegyünk bele, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk. A tésztából a bő, lobogón forró sós vízbe galuskákat szaggatunk és főzzük addig, amíg a galuskák feljönnek a felszínre. Kóstolással megállapítható, hogy mikor van kész. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés forró disznózsíron ropogós-pirosra sütjük. A juhtúrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük. A leszűrt burgonyás galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban. Tejföllel megöntözve, zöld kaporral meghintve tálaljuk.
Nagyon finom pörköltökhöz köretnek, de a szarvas és a vaddisznó pörköltökhöz az igazi!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. nov. 26. 06:09
A kapros juhtúrós sztrapacska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.