Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kapros juhtúrós sztrapacska recept

Kapros juhtúrós sztrapacska recept

Elkészítési idő 100 perc

A Kapros juhtúrós sztrapacska hozzávalói:
1 k burgonya
15 házi füstölt szalonna
40-45 dkg liszt szükség szerint
1 evőkanál só
2 db tojás
30 dkg juhtúró is
A tálaláshoz: tejföl
apróra vágott lila hagyma


A Kapros juhtúrós sztrapacska elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Sózzuk, és hozzáadjuk a tojásokat, és apránként a lisztet. A burgonya nedvességétől függően változhat a liszt mennyisége, de az a lényeg, hogy annyit tegyünk bele, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk. A tésztából a bő, lobogón forró sós vízbe galuskákat szaggatunk és főzzük addig, amíg a galuskák feljönnek a felszínre. Kóstolással megállapítható, hogy mikor van kész. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés forró disznózsíron ropogós-pirosra sütjük. A juhtúrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük. A leszűrt burgonyás galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban. Tejföllel megöntözve, zöld kaporral meghintve tálaljuk.

Nagyon finom pörköltökhöz köretnek, de a szarvas és a vaddisznó pörköltökhöz az igazi!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kapros juhtúrós sztrapacska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook