Körömpörkölt csülökkel, bográcsban recept
240 perc
A Körömpörkölt csülökkel, bográcsban hozzávalói:
50 dkg sertéscsülök
1 kg köröm
2-3 evőkanál zsír
2 fej vöröshagyma
2 kiskanál pirospaprika
csípős paprika
1 kiskanál őrölt bors
1-2 dl vörösbor
só.
A Körömpörkölt csülökkel, bográcsban elkészítési módja:
A megtisztított sertéslábakat és a csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és az apró kockára vágott vöröshagymát aranysárga színűre pirítjuk, majd kevés őrölt borsot és pirospaprikát szórunk bele, elkeverjük és kevés vizet öntünk alá. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá.) Átkeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt húst és a körmöket. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen az ellepje a bogrács tartalmát és megsózzuk. Fövés közben pótoljuk rendszeresen a vizet mindaddig, míg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, akkor a továbbiakban már csak sütjük. Kb. 15 perccel a bogrács levétele előtt 1-2 dl vörösborral felöntjük. Friss kovászolt parasztkenyér és hozzáillő savanyúság, vágott csípős paprika és pincehideg bor illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. nov. 22. 11:11
A körömpörkölt csülökkel, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.