Varbóci korhelyleves bográcsban, gazdagon recept
180 perc
A Varbóci korhelyleves bográcsban, gazdagon hozzávalói:
1 kg apróbbra vágott savanyú káposzta
20 dkg füstölt szalonna
2 púpozott evőkanál finomliszt
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
40 dkg füstölt házi kolbász
50 dkg füstölt sertéscsülök
5 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika
1 csokor zöld kapor
1 kiskanál őrölt kömény
só
őrölt bors.
A Varbóci korhelyleves bográcsban, gazdagon elkészítési módja:
A szalonnát kakastaréjra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd a megsült szalonnát kiszedve a visszamaradó zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a kimosott, majd jól kinyomkodott savanyú káposztát, a csülköt egészben, és a füstölt kolbászt is. Felengedjük vízzel. Amikor a csülök megfőtt, kiszedjük egy tányérra a kolbásszal együtt. Fűszerezzük a levest őrölt borssal és köménnyel, majd kóstolás után utánaízesítjük sóval is, ha az szükséges. Hozzávalókból rántást készítek, amit elkeverünk a tejföllel, és kevés kimert forró levessel. Ha csomómentes, akkor beleöntjük a levesbe és átkevergetjük, majd összeforraljuk és ha még szükséges savanyú káposzta levével savanyítjuk. A csülköt és a kolbászt felkockázzuk és hozzáadjuk a leveshez. Friss fehér házi kenyérrel, szeletelt csípős paprikával és hideg tejföllel kínáljuk. Jófajta vörösbor illik hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. júl. 25. 12:07
A varbóci korhelyleves bográcsban, gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.