Alessandro kedvenc meggylevese recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc meggylevese hozzávalói:
1 kg meggy (lehet fagyasztott is),
2 dl tejföl,
1 e.k. liszt (lehet teljes kiőrlésű)
1 zöld citrom leve,
kb. 2,5 liter víz,
1 rúd vanília (de 1 e.k. vanília aroma is jó),
1 e.k. rumaroma,
1 kávéskanál őrölt vagy 1 közepes egész fahéj,
1 fél kávéskanál őrölt szegfűszeg,
egy nagy csipet só,
3 e.k. méz,
ízlés szerinti mennyiségű cukor vagy folyékony édesítőszer
Az Alessandro kedvenc meggylevese elkészítési módja:
A vizet feltesszük a meggyel, a sóval, fahéjjal, a mézzel és a szegfűszeggel főni. Addig főzzük, amíg a meggyek feljönnek a víz tetejére (kb. 15-20 perc). Egy közepes tálban elkeverjük a tejfölt a liszttel és 3-4 merőkanál forró lével felhígítjuk. Ezt a langyos hígított tejfölt kevergetve a leveshez adjuk és még öt percig forraljuk. Édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel. Levesszük a tűzről és pár perc hűlés után hozzáadjuk a zöld citrom levét, a rumaromát és a vanília rúd kikapart közepét vagy a vanília aromát. Érdemes a forró edényt hideg vizes fürdőben kb.20 perc alatt lehűteni és utána már mehet is az egész a hűtőbe. Legalább 1-1,5 óra hűtés után a hűtőből kivéve egyből fogyasztható ez a rendkívül hűsítő, hideg nyári leves.
Lehet a meggyhez cseresznyét is adni vegyesen, úgy is nagyon finom lesz.
Rebarbarából is készítettem már ugyanígy ezt a levest, csak akkor a végén össze kell turmixolni az egészet. Hát mit ne mondjak, az is nagyon finom volt.
Én 3 napig is szoktam enni ezt a levest egyenesen a hűtőből, amíg el nem fogy. Egyszerűen imádom, főleg ilyen nagy kánikulában, amikor nem is kíván az ember szinte mást enni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2015. júl. 25. 09:00
Az alessandro kedvenc meggylevese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.