Alessandro isteni csirkemájasa recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro isteni csirkemájasa hozzávalói:
40-50 dkg friss csirkemáj,
2 közepes fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1,5-2 dl étolaj,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só (de legalább 2 teáskanálnyi),
fekete v. színes őrölt bors (legalább 1 teáskanálnyi),
2 teáskanálnyi morzsolt szárított majoránna
Az Alessandro isteni csirkemájasa elkészítési módja:
Egy közepes lábasba beleöntöm az étolajat, majd a megtisztított és felkockázott vöröshagymákat is beleteszem, megsózom, majd kb. 6-7 perc alatt világosbarnára sütöm. Ezt követően teszem bele a megtisztított egész darab csirkemájakat, a felaprított fokhagymát és a többi fűszert. Közepes lángon összesen kb. 8 perc alatt sül meg a máj, de közben néha fakanállal meg kell forgatni őket. Ezután leveszem a lábast a hőforrásról, és kb. 8-10 perc hűlés után leöntöm róla az olajat, amit elteszek és pl. paprikás krumplihoz vagy pörköltalaphoz használok majd fel. Az olajtól leöntött májas hagymás masszát beleteszem a robotgép késes aprítójába, hozzáadom a szobameleg vajat, majd az egészet géppel pépesre darálom egy-két perc alatt. Közben lehet még utána fűszerezni ízlésünknek megfelelően. Ha elkészült egy zárható műanyagdobozkába rakom az egészet és mehet a hűtőszekrénybe. Én megvajazott kenyérre vagy kiflire téve szeretem a leginkább ezt az isteni csirkemájast.
Össze sem lehet hasonlítani a kész májasokkal, mert ebben legalább tudjuk, hogy mi van, a kész májasokkal ellentétben.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2014. dec. 7. 16:48
Az alessandro isteni csirkemájasa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.