Babapiskótás krémes recept
A Babapiskótás krémes hozzávalói:20 dkg babapiskóta
1/2 üveg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
meggylé
2 kk rum (rumaroma)
3/4 l tej
15 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje
kakaópor
A Babapiskótás krémes elkészítési módja:
Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport. Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét. Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk. Kis ideig hűl a krém ezalatt. 30 cm-es, magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 031a5a7233, 2010. aug. 11. 08:55
A babapiskótás krémes elkészítési módja és hozzávalói.