Jegesmedve recept
A Jegesmedve hozzávalói:Tésztához:
22 dkg liszt
15 dkg margarin
2 kanál cukor
2 tojássárgája
Töltelék:
8 tojás
20 dkg cukor
28 dkg darált dió
1 mokkás kanálőrölt szegfűszeg
Máz:
20 dkg porcukor
citromlé
A Jegesmedve elkészítési módja:
A tészta anyagait összegyúrjuk,közepes tepsibe vékony lapot nyújtunk.A töltelékhez a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral hozzáadjuk a darált diót szegfűszeget,a tojás habot,rásimítjuk a tésztára.Lassú tűznél megsütjük. Citrom mázzal vonjuk be amit a porcukorból és citromléből hidegen kavarunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. aug. 10. 18:54
A jegesmedve elkészítési módja és hozzávalói.