Jegesmedve recept

A Jegesmedve hozzávalói:
Tésztához:
22 dkg liszt
15 dkg margarin
2 kanál cukor
2 tojássárgája
Töltelék:
8 tojás
20 dkg cukor
28 dkg darált dió
1 mokkás kanálőrölt szegfűszeg
Máz:
20 dkg porcukor
citromlé


A Jegesmedve elkészítési módja:
A tészta anyagait összegyúrjuk,közepes tepsibe vékony lapot nyújtunk.A töltelékhez a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral hozzáadjuk a darált diót szegfűszeget,a tojás habot,rásimítjuk a tésztára.Lassú tűznél megsütjük. Citrom mázzal vonjuk be amit a porcukorból és citromléből hidegen kavarunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jegesmedve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook