Babapiskótás krémes szelet recept
A Babapiskótás krémes szelet hozzávalói:A sütialaphoz
20 dkg babapiskóta
20 dkg meggy (magozott, lehet fagyasztott is)
2 dl meggylé
1 teáskanál rum (vagy rumaroma)
A krémhez
7.5 dl tej
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojásfehérje
A tetejére
2 ek instant kakaópor
A Babapiskótás krémes szelet elkészítési módja:
Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport. Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét. Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk. Kis ideig hűl a krém ezalatt. 30 cm-es magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. (Így télen, ez nem nagy gond...) Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 2. 07:40
A babapiskótás krémes szelet elkészítési módja és hozzávalói.