Hamis sonkás rakott tészta recept

50 dkg köret tészta - én általában orsót veszek hozzá
1-2 tojás
1 kisdobozos tejföl
40 dkg sonkás felvágott (esetleg sertéspárizsi)
20 dkg trappista sajt
fokhagyma, só, bors, mustár ízlés szerint
A Hamis sonkás rakott tészta elkészítési módja:
Kifőzzük a tésztát. Közben elkészítjük a mártást: a tejfölt, a tojással (a fehérjét külön habbá verve), a fokhagymával, sóval, borssal esetleg pici mustárral összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát (én ezt egy kicsit átpirítom kevés olajon). - A kifőtt tésztát összekeverjük a tejfölös mártással, majd egy kivajazott, jénai tálba ( vagy akár tepsibe) tesszük. Ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben jól átforrósítjuk kb. 15-20 perc alatt, míg ráolvad a sajt.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. ápr. 29. 02:37
A hamis sonkás rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.