Krémes Isler recept
A Krémes Isler hozzávalói:A tésztához
14 dkg vaj
14 dkg liszt (finom)
9 dkg mandula (őrölt)
7 dkg porcukor
1 csipet só
A krémhez
15 dkg vaj
4 dkg porcukor
6 dkg csokoládé (főzős)
50 ml rum
Az összeragasztáshoz
10 dkg lekvár/ dzsem (ribizli- vagy vegyes gyümölcslekvár)
A tetejére
10 dkg étcsokoládé
A Krémes Isler elkészítési módja:
14 dkg vajat a liszttel, a mandulával, porcukorral, sóval sima tésztává dolgozzuk. Hidegen 2 órát pihentetjük. 4 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a felét megkenjük lekvárral, a lekvár tetejére vajkrémet teszünk (a 15 dkg langyos vajat 4 dkg porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a langyosra melegített főző csokit és a rumot). Ezután a sütik meg nem kent felét rátesszük a lekváros lapokra, majd csokimázba mártjuk a tetejüket.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. ápr. 26. 07:35
A krémes isler elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.