Szintetizátor torta recept
A Szintetizátor torta hozzávalói:Piskóta
12 db tojás
6 ek víz
2 csomag vaníliás cukor
360 g porcukor
300 g liszt
7 ek cukrozatlan kakaópor
2 csomag sütőpor
Diókrém
4.5 dl tej
9 dkg liszt
20 dkg porcukor
30 dkg dió
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
6 ml rumaroma
A Szintetizátor torta elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a vízzel, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. A tojásos masszához hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport. Ehhez a masszához végül keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéket. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Diókrém A tejet a liszttel gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a a porcukrot, a margarint és a darált diót, majd hozzájön a rumaroma. Töltjük a tortát. A torta tetejét gőz fölött olvasztott csokoládéval és gőz fölött porcukorral felvert tojásfehérjével díszítjük. A szintetizátoron a félhangok kitkat-os csokoládé.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. ápr. 23. 12:28
A szintetizátor torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.