Várandósan álláskeresés (beszélgetés)
Sajnos senki nincs ahová bejelenthetném magam, maradt a Kata-s vállalkozás. Férjem viszont van, akivel közösen oldunk meg minden problémát. Dolgozni meg nem csak anyagi, hanem a saját mentális egészségem miatt is szerettem volna. Utálok semmit sem csinálni. Így most dolgozgatok, de nyilván nem olyan, mintha bejárhattam volna bárhova is.
Szerintem nem mindegy hogy két évig kapsz 200.000 körül vagy sem…..
Ha így lenne, nem nagyon keresne munkát.
Lehet félre tett pénze, feltehetően van párja, segítenek a szülők. Csomó megoldása lehet.
Nem tudom most hogy van, pár éve nem így volt azt saját tapasztalatból tudom.
Ha nincs bevétele miből fizeti a járulékot?
A megelőző év jövedelmét veszik alapul.
Az úgy nagyon kevés GYED lenne nem? Ha lenne ismerős aki alkalmaz és a maximumhoz szükségés járulékot fizeted3-4 hónapig akkor utána kapod 2 évig a maximumot.
Elvileg lesz gyedem, mert meg van 2 éven belül a napjaim. Én határozott időre is elmennék dolgozni, de egyenlőre csak falakba ütköztem, ami teljesen megértek. Max marad a főállású KATA és úgy fizetem a járulékot.
Nincs ismerős aki papíron tud alakalmazni te pedig fizeted a költségeidet amíg muszáj a gyeshez? Utána meg kiiratod magad.
A legegyszerubb ha talalsz vkit aki bejelent te fizeted a járulékokat es lesz gyeded..
latod, ez egy kivalo kerdes... :) mar mindegy.
De akkor miért válaszoltál? 🤷♀️🤦♀️
na en emiatt futamodtam meg a forumrol korabban, egyre rovidebb uzeneteket valaszoltam neki, de nyomult, hogy talalkozzunk meg mittomen, egyre hosszabbakat irt es egyre tobbet kerdezett, mint aki nem erti, mi az a hatarhuzas. ijeszto az egesz.
Igen, egy ideje nekem is feltűnt ez...
Te jó ég! Most néztem, hogy mennyi embernek írod ezt:O
Te meg engem zaklattál anno!
te már egyszer engem is zaklattál korábban, szóval biztos nem véletlenül kapod ezeket a csípős megjegyzéseket. :/ csak gyorsan töröltem a profilomat és vissza se jöttem évekig.
Egyébként jó lenne ha nem kötekednél,bár tudjuk neked ez a hobbid,ez éltet téged ha valakibe beleállhatsz! Ettől vagy boldog úgy tűnik,hát egészségedre,meg annak is aki szívezte a hozzászólásodat!
Bozsu55 nem szeretném fotózni,akkor azt írtam volna!!
Szia,kérlek írj rám,anno mi is így jártunk :(
Nehéz lesz, ha előre bejelented fel sem vesznek, indok más lesz, a próbaidőhossza alatt kiderülhet a terhesség , így ott sem lesz könnyű, a helyedben beszélnék munkajogásszal.
Ha a munkáltató nem tudta, hogy a munkavállaló terhes, és emiatt mondtak fel neki, a helyzet bonyolultabb lehet, de nem mentesíti a munkáltatót a jogi következmények alól. A munkavállalónak nem kötelessége azonnal bejelenteni a terhességét, és jogilag védett, még akkor is, ha a munkáltató nem tudott a terhességről, amíg nem hozták azt a tudomására.
A bejelentési kötelezettség – A munkavállalónak bizonyos időpontokban (általában a harmadik hónap után) érdemes jelezni a terhességet, hogy a munkahelyi védelmi intézkedések (például a munkakörnyezet módosítása vagy a felmondás tilalma) érvénybe lépjenek. Ha ezt nem tette meg, és később kiderül, hogy terhes volt, a munkáltató a terhesség utáni felmondás esetében nem kerül jogilag felelősségre vonásra.
Nincs.
Ha fel is vesznek valahová, a 3 hónapos próbaidő alatt indoklás nélkül megszüntethetik a munkaviszonyodat.
Megszűnt a munkaviszonyom és kiderült,hogy várandós vagyok. Nem a baba miatt szűnt meg. Van esély így munkát találni? Járt már így valaki?
További ajánlott fórumok: