Rika gyors húsos tésztája recept





50 dkg orsó tészta
30 dkg sertéspárizsi /egyben veszem meg/
-1 kisdobozos tejföl
-20 dkg trappista sajt
- fokhagyma, só, bors, mustár ízlés szerint.
A Rika gyors húsos tésztája elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzöm. Leszűröm. Még a tészta föl a sertéspárizsit és a sajtot lereszelem. A tejfölt a 3-4 gerezd reszelt fokhagymával kiskanál mustárral, borssal sóval összekeverem. Egy tepsit vagy egy tűzálló tálat kikenek vajjal és zsemlemorzsával megszórom. A tésztát az ízesített mártást, a reszeltpárizsit, egy kevés sajttal jól összekeverem. A tepsibe lerakom a tésztát és a tetejére reszelt sajtot teszek. Előmelegített sütőbe teszem. És addig sütöm még a sajt szépen egybe össze nem áll rajta. Kb.15 perc.
Laktató és kiadós. Jó étvágyat!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2008. febr. 20. 23:37
A rika gyors húsos tésztája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.